Boek: Allemaal vriendjes

Grappige en vooral ontroerende versjes over de verschillende aspecten van vriendschap.

De gedichten
Het hebben van vrienden is niet altijd vanzelfsprekend en soms ook best ingewikkeld. Hoe krijg je een vriend, waar moet je zoeken, kan een vriend je beschermen en wat als je er ruzie mee krijgt?
Allemaal vriendjes van Marianne Busser en Ron Schröder is een hartelijk boek met 12 rijmende grappige, ontroerende en serieuze gedichten die gaan over verschillende aspecten van vriendschap.

© 2018 Moon, Mark Janssen, Marianne Busser & Ron Schröder

Wat ik van het boek vind
De 12 versjes zijn kort en door de fijne schrijfstijl zijn ze makkelijk (voor) te lezen. De situaties/ verhalen zijn herkenbaar voor kinderen omdat ze uit het leven zijn gegrepen en bij het lezen ervan raken ze je ziel. Vooral het gedicht ‘Milou’s vriendenboekje’ was hartverscheurend voor mijn kleine meid van 4, die het zielig vond dat niemand in Milou’s boekje wilde schrijven. En toen iemand het wel wilde had ze net haar vriendenboekje verscheurd.

© 2018 Moon, Mark Janssen, Marianne Busser & Ron Schröder

Elk versje heeft een achterliggende gedachte waarover je in gesprek kunt gaan en zal leiden tot boeiende gesprekken over hoe om te gaan met gevoelens. Dit maakt dat dit boek vooral geschikt is voor de onder- als middenbouw.

Illustraties
De kleurrijke illustraties, gemaakt door Mark Janssen, verbeelden op een prachtige wijze waar de gedichten over gaan. De diversiteit aan getekende kinderen zorgen ervoor dat ieder kind wat ermee in aanraking komt, zich kan identificeren met de verhalen erin.

© 2018 Moon, Mark Janssen, Marianne Busser & Ron Schröder

4+
Allemaal vriendjes is geschikt om voor te lezen voor kinderen vanaf 4 jaar en goed te lezen voor kinderen vanaf 7 jaar. Het is een boek die onmisbaar is in de boekenkast van je klas, maar ook thuis tot gespreksstof kan leiden met je kind.

Titel: Allemaal vriendjes
Auteur: Marianne Busser en Ron Schröder
Illustrator: Mark Janssen
Uitgever: 2018 © Moon
ISBN: 9789048845071
Eerste editie: september 2018
Bladzijden: 32 ongenummerde pagina’s met gekleurde illustraties
Onderwerp: Vriendschap, emoties,
Genre: Prentenboek, poëzie
Doelgroep: Jeugd, 4+